fb
Панаирът

Започва 47-ото издание на Софийския международен панаир на книгата

2 мин.

47-ото издание на най-мащабния книжен форум в страната, любимо и очаквано събитие на столичани и гостите на града – Софийски международен панаир на книгата – започва днес и ще продължи до неделя, 15 декември. „Аз чета“ е медиен партньор и в следващите дни ще ви преведе през най-вълнуващите събития, които предстоят в Националния дворец на културата.

Официалният старт на Панаира с участието на джаз формация „София” ще бъде даден днес от 17:00 часа в Централното фоайе на НДК.

Културната програма на четвъртия етаж на НДК, западно крило също започва във вторник, още от 11:00 часа. Над 70 литературни събития очакват посетителите на Панаира – срещи с десетки български и чуждестранни автори, преводачи и издатели, премиери на най-новите книжни заглавия у нас, срещи с автограф на щандовете на изложителите, събития за деца и 7-о издание на Софийски международен литературен фестивал с фокус френскоезична литература и с над 100 гости от държавите Алжир, България, Белгия, Швейцария, Виетнам, Люксембург, Канада, Мароко и Франция.

По традиция по време на Панаира Асоциация „Българска книга” ще връчи годишната награда за най-добър издателски проект „Златен лъв” на 14 декември, събота, от 20:00 часа в Клуб 1 в НДК. Наградата се връчва в две категории: за най-добър издателски проект – отличието се присъжда за книга или поредица от книги с оригинален замисъл или с приносен характер за българската култура, които се отличават с висока стойност на текста като съдържание и стил, принос към образованието и науката, добър превод, оригинален дизайн, илюстрации и добро полиграфическо изпълнение. Втората категория на наградата „Златен лъв” е за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес – присъжда се за книга или поредица от книги, които разглеждат важни за обществото проблеми и са предизвикали широк медиен интерес. За първи път наградата е присъдена през 1996 година.

Работното време на Панаира е от 10:00 до 20:00 ч. от вторник до събота. А в неделя – от 10:00 до 19:00 ч.

Гледайте рекламното видео на Софийски международен панаир на книгата 2019:

47-ият Софийския международен панаир на книгата и 7-ият Софийски международен литературен фестивал са част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. 

47-ият Софийския международен панаир на книгата се провежда с медийната подкрепа на bTV Radio, Radio N-Joy, Jazz FM, Classic FM, Дарик радио, Аз Чета, Kafene.bg, Jasmin.bg, Mama Ninja, Actualno.com, Площад Славейков и Tetradkata.com

Организатор: Асоциация „Българска книга“

[ + ]