fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Емас“ (314)

3 мин.

Advertorial

Отново настъпи времето за Пролетния базар на книгата в НДК, като датите тази година са 28 май – 2 юни. Екипът на издателство „Емас“ ще посрещне читателите на щанд №314 на трети етаж, зареден с настроение от така дългоочакваното пролетно слънце и нови, разнообразни книжни препоръки. Ето и на какво редакторите ви съветват да обърнете специално внимание!

Читателите, черпещи вдъхновение от историята и изкуството, ще са на правилното място. На щанда ще намерят Колекция „Музи“ – красивото артистично попълнение към каталога на „Емас“, чийто фокус са жени-музи, вдъхновени и вдъхновяващи. Най-новото заглавие от поредицата е „Музата на Виена“ от Каролине Бернард, вече известна на българската публика с романа си „Рандеву в „Кафе дьо Флор“. Този път фокусът е върху Алма Малер – съпруга, любовница и муза на най-знаменитите мъже на своето време.

Почитателите на внимателно селектираните от издателството скандинавски криминални романи ще открият на щанд №314 новата част от поредицата на датската звезда Юси Адлер-Улсен „Белязаната жена“, както и новия случай от шведката Оса Ларшон„Погълнатата от земята кръв“.

На щанд №314 ще бъде и едно много важно и актуално заглавие – „Как децата завзеха властта“ от Давид Еберхард. Нашумелият шведски психиатър и автор на редица книги по популярна психология е убеден, че прекалената свобода, която днес даваме на децата си, е вредна. Той пита защо толкова ни е страх да упражняваме властта си като родители?

Верни на мотото „Книги без възраст“, от „Емас“ никога не забравят и младите си читатели. В началото на годината те се срещнаха за пръв път с динамичните приключения на най-гениалния кодоразбивач Уилям Уентън, излезли изпод перото на норвежеца Боби Перс. Тъкмо за Панаира се появява и „Уилям Уентън и шифрованият портал“! А ако се намерят и по-безстрашни читатели, нека пристъпят в дебрите на „Призрачната гора“ от Мат Хейг. Вътре се спотайват цяла галерия мистериозни същества и най-вече безграничното чувство за хумор на британския писател.

Най-малките също не бива да бъдат пренебрегвани, затова от издателството са подготвили цели две нови приключения на вече любимия, по-различен герой – Малкото паяче Отвратко. А един от най-вълнуващите акценти на щанд №314 е изключителният проект „Тина и оркестърът“ от Марко Зимса – част от уникалната поредица „Музикални книги за деца“. Досега чрез поредицата малчуганите опознаха класически произведения като „Лебедово езеро“ и „Вълшебната флейта“, а този път е ред да научат кои са хората, които свирят музиката, и какви са техните инструменти.