fb
НовиниПанаирът

Добре дошли на щанда на „Прозорец“ (Шатра 7)

4 мин.
Advertorial

И тази година на Пролетния базар на книгата в София (31 май – 6 юни) ще откриете издателство „Прозорец“ в шатра 7 пред НДК. Издателството е подготвило няколко нови заглавия, като същевременно се е постарало да зареди своя щанд с най-култовите си книги. Екипът му обещава, че разполага с интересно четиво за всеки вкус, предлагайки произведения на автори от цял свят и оставайки верен на слогана „Книгите, през които виждате света“.

Какво да не подминете?

Ако се интересувате от история, то непременно обърнете внимание на биографиите на Александър Велики и на Юлий Цезар от Филип Фрийман. Обективни, изчерпателни и увлекателно написани, те не изискват предварителни познания и с лекота – и дори хумор – обрисуват богата картина на древния свят.

Наскоро излезе от печат и „Да живеят кралиците“ от Ема Мериът, която е известна като летописец на историята в сериала „Имението Даунтън“. Книгата ѝ ни запознава с десетки великолепни, могъщи и/или жестоки владетелки от целия свят, за мнозинството от които никога не сме чували.

А ако ви се чете нещо нетипично, но гарантирано завладяващо, то посегнете към „Евангелие на змиорките“ от шведския автор Патрик Свенсон. Книга, която далеч не се побира само в един жанр, тя е изпълнена с изненадващи факти, вълнуващи открития, емоционални откровения и известни личности, всички те – свързани с това тайнствено създание.

Ако предпочитате да посегнете към художествената литература, бихме ви препоръчали „Сестрите Шанел“ от Джудит Литъл. Книгата дава по-различен поглед към историята на великолепната Коко, разказана от името на сестра ѝ Антоанет, завинаги останала в нейната сянка. Това е роман за любовта и загубите, възходите и паденията, както и за надеждата, че оцеляването е възможно въпреки всичко.
„Пандите, бащите и други застрашени видове“ от Джеймс Гулд-Борн пък е сгряваща сърцето книга за самотен баща, който успява да общува с 11-годишния си син единствено предрешен като танцуваща панда. Тази история ще ви разплаче на една страница, но още на следващата ще ви разсмее до сълзи.

Наскоро с логото на „Прозорец“ излезе дългоочакваният роман „Мръсният Юг“ от ирландеца Джон Конъли. Книгата играе ролята на предистория и разкрива случая, превърнал детектив Чарли Паркър в безпощадния ловец, който не се спира пред нищо – дори и пред смъртта. Препоръчваме я на почитателите на мистериозното и злокобното.

В рамките на Пролетния базар писателят Маргарит Абаджиев ще представи романа си „Царят на татарите“ – ерудиран и завладяващ разказ за силите, които настървяват Българо-българската война. Всичко започва през есента на 1924 г., когато детектив Дамян Харитонов е изпратен на специализация в Берлин за борба с контрабандата и тероризма. Там, заедно с колегата си Андрей Хранов, той е въвлечен в разгадаването на афери, чието начало го отвежда до убийството на Стефан Стамболов 30 години по-рано.

През месец май „Прозорец“ издаде илюстрована книжка в рими, озаглавена „Кой екраните хруска за лека закуска?“. В нея малкото и сладко чудовище Гепи повежда децата на забавно приключение, по време на което ги учи да бъдат добри едни с други и да вдигат по-често глави от екраните на телефоните си.

Ако сте почитатели на Скарлет Томас, то ще се зарадвате да научите, че третата и последна книга от поредица „Светотръс“ вече е налична! Подходяща за деца от 9 до 99 години, „Чуждоземец“ е изпълнена с магии и приключения и ще ви очаква с красивата си корица на щанда на „Прозорец“.

Издателството предлага и редица книжни бижута, перфектни за подарък. Сред тях са „Бележити любовни писма“ и „Бележити писма за котки“ от Шон Ъшър, „Аз“ от Филип Вехтер и „100 урока по щастие от твоето куче“ от Силия Хадън.

Отстъпката на всичките им книги ще е 20%, а екипът на издателството ще ви очаква с нетърпение, за да ви препоръча книга или просто да си поговори с вас… за книги, разбира се! Шатрата е 7, мястото – алеята към ул. „Фритьоф Нансен“, а датите – от 31 май до 6 юни.