fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Софтпрес“ (116)

6 мин.
softpress

Advertorial

Декември е месец, посветен на традициите – традиционно планираме подаръците, с които ще зарадваме любимите си хора, правим си равносметка за изминалата година и планове за следващата и, разбира се, се впускаме в лов на книжни съкровища в НДК.

запали реката джон вердънТази година „Софтпрес“, издателството с книги за цялото семейство, избра за мото на коледната си кампания думите „Който чете, печели“ – печели знания и умения, печели достъп до вълшебни светове и дестинации, печели и нови приятели. Затова „Софтпрес“ предизвиква:

Елате на нашия щанд 116 на Коледния панаир на книгата и намерете онова заглавие, което ще ви държи будни цяла нощ, защото не можете да се откъснете от страниците; книга за любимите ви близки; романтично четиво за половинката; чудати истории и приказки с вълшебни илюстрации за децата. Не разчитайте само на Дядо Коледа, нашите книжни изненади са много по-трайни и оставят следа в сърцето и ума на любимите ви хора.

Специално за Панаира „Софтпрес“ще зарадва читателите с нови заглавия от любимите им автори. На щанд 116 ще ви очаква нов роман от Джон Вердън. „Запали реката” е най-провокативният роман от превърналата се в световен бестселър поредица за детектив Гърни.krasiva miseria luiz peni

Когато говорим за заплетени криминални загадки и убийства, не можем да пропуснем Луиз Пени и инспектор Арман Гамаш. Осмата книга от поредицата за проницателния квебекски инспектор и екипа му от млади специалисти „Красива мистерия” ни отвежда отвъд Трите бора до манастира Saint-Gilbert-Entre-les-Loups – свети Гилберт сред вълците.  Свят, който ревниво съхранява красивата мистерия на музиката и държи портите си здраво залостени. Поне до деня, когато хармонията е нарушена. Изгубили спокойствието си, монасите са принудени да отворят вратите, за да влязат шепа живи и да си тръгне един мъртвец.

Почитателите на българската литература ще получат нова възможност за среща със завладяващия стил на Радостина А. Ангелва. В новият ѝ роман „Бал в „Мулен Руж” загадката на френска картина се преплита с една от големите любовни истории в българската литература.

Големите акценти на щанд 116 са двете луксозни биографии, които предизвикаха абсолютен фурор на книжния пазар – „Христо Стоичков. Историята“ от Христо Стоичков и Владимир Памуков  и Леонардо да Винчиот Уолтър Айзъксън, написал биографиите на Стив Джобс, Бенджамин Франклин и Алберт Айнщайн. При нехудожествената литература ще откриете и най-добрите рецепти на най-старото българско женско списание, обединени в красивото издание „Готварската книга на ЖЕНАТА ДНЕС“. 

И тъй като това е идателството с книги за цялото семейство, не можем да пропуснем детската част, където ще намерите най-новата приказна книга на очарователната сръбска художничка Ана Григориев. „Оле Затвори очички“ отвежда децата във вълшебната страна на сънищата, където им разказва най-чудните приказки. По-големите почитатели на магията пък могат да се потопят в свят, изпълнен с „Магични мистерии“ с любимия актьор Нийл Патрик Харис.

И за да бъде празникът (а и подаръкът) наистина специален и единствен по рода си, издателството е предвидило възможност всички – от най-малките до най-големите членове на семейството, да получат книга с автограф.

Вижте тук програмата на срещите с автори на щанд 116 при „Софтпрес“ – издателството с книги за цялото семейство:

Вторник – 11.12.2018, от 18:00 ч. на #щанд116 гостува Диана Петрова. Изкусното ѝ перо пренася ежедневните въпроси в приказното царство и ги превръща в житейски уроци без нравоучения. За децата тези приказки са огледало, в което откриват себе си и опознават околния свят. За родителите са кладенец, от който черпят, когато имат нужда от подкрепа в най-голямото приключение – да отгледат човек. Запознайте се с авторката на „Мъдри приказки и „Приказки за цялото семейство“ и вземете книга с автограф!

Сряда – 12.12.2018, от 16:30 в Зала №6 в НДК (вход №А6) ще се проведе среща с автограф с Христо Стоичков и Владимир Памуков. Има хора, които се превръщат в символ на епохата си. Такъв е Христо Стоичков за футбола. Единственият български футболист, носител на „Златната топка“, разказва пред знаменития спортен журналист Владимир Памуков за трънливия и каменист път към успеха – за възходите и паденията, за предателствата и приятелствата. Елате и вземете своята книга с автограф от легендата Стоичков.

Четвъртък – 13.12.2018, от 17:00 ч. на #щанд116 ще се срещнете с Елена Павлова и романа „Камен и пиратите от 5 г“. Ако през 90-те сте играли книги-игри, със сигурност познавате творчеството ѝ и сте прекарали часове в световете, създадени от Върджил Дриймънд и Кристофър Макдоуел. Ако пък не сте – романът „Камен и пиратите от 5 г“ e чудесна първа стъпка към нейната необятна творческа вселена. Очаква ви щуро забавление с Камен и невероятните приключения на петокласниците от новото му училище!дневникът на един татко звероукротител

Петък – 14.12.2018, от 17:00 ч. на #щанд116 гостува Радостина А. Ангелова. Тя жонглира с различните си роли точно толкова добре, колкото и с думите, и е най-лиричният автор на романи. В изящната ѝ проза се вплитат чувствена поезия, вълнуваща история и сюжет, вдъхновен от най-красивия град на света. Срещнете се с авторката на „Афиши в огледалото“ и „Виенски апартамент“ и се запознайте с новия ѝ роман „Бал в Мулен Руж“, като вземете своя специален автограф.

Неделя – 16.12.2018, от 11:00 ч. на #щанд116 ще можете да се запознаете с двама от най-четените родители в България. Мария Пеева от сайта mamaninja.bg и Калоян Явашев, по-известен като автор на най-смешните истории за деликатното изкуство да си баща, и техните книги се срещат на щанда на „Софтпрес“ – елате и вие и вземете с автограф своето „Писмо до сестра ми“ или „Дневникът на един татко звероукротител“. Доброто настроение е гарантирано!

Разгледайте целия каталог с любими, нови и предстоящи заглавия на издателството: