fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Софтпрес“ (117)

4 мин.

Advertorial

Декември е месец на еуфория и вълнение, на щастливо предпразнично очакване! Но коледният дух не е единствената причина за приповдигнатото настроение на хората – за усмивките допринася и ежегодният Софийски международен панаир на книгата, който се провежда от 10-и до 15-и декември в НДК. Издателство „Софтпрес“ ви очаква на обновения си щанд с номер 117 на партерния етаж и ви подарява 25% отстъпка на всички свои книги. Обединени от идеята за повече #книгиподелхата, те ще ви посрещнат с цял куп нови заглавия, които да зарадват всеки от семейството.

На щанда на „Софтпрес“ ще откриете истории, които ще ви разкажат за магията на Коледа. „Вярвай в чудеса“ от Павлина Делчева-Вежинова с илюстрациите на Стоян Атанасов следва пътя на детските писма до Северния полюс и дава възможност на децата да надникнат в работилницата на Дядо Коледа. Обратно към традициите и българските обичаи за празниците ни връща новата книга на авторката на „Камен и пиратите от 5г“Елена Павлова. „Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали“ понася читателите на шеметно пътешествие в Долната земя, където коледарите с омайния си глас се изправят срещу страшните и опасни хали.

С акцент върху българския фолклор и култура е и специалната енциклопедия „Български митични създания“, съставена от Кристина Димитрова. Там читателите ще научат повече за някои от най-емблематичните и познати (или пък не чак толкова познати) фантастични същества, които се срещат в песни, легенди и предания.

По-малките читатели пък ще оценят луксозното илюстровано изданиe „Златна книга на приказките“, което ги изпраща в чудния свят на вълшебствата и ги среща с любими герои като Пинокио, Хензел и Гретел, грозното патенце, трите прасенца и много други. Полезна за тях, но и за техните родители ще бъде и книгата на Невена Басарова „Детска академия за добри обноски“, която помага на читателите да откриват света около себе си с уверена усмивка, като ги запознава с най-важните правила от етикета. На страниците й всяко дете ще открие как: да се запознава и да се ръкува правилно, да спазва добра хигиена, да се храни правилно, да управлява гнева и страха си и да се чувства добре прието в детската градина и в училище.

Издателство „Софтпрес“ ще зарадва с #книгиподелхата и почитателите на романи. Писателката Радостина А. Ангелова издаде нова книга, този път написана съвместно с друг автор – нейния син Александър Станков. „Утре“ е история за приятелството и семейството, за брака и любовта, за мечтите и страховете. В нея се преплитат разказът за една майка, която балансира ролите на родител и приятел на своето дете; гледната точка на нейния син, който навлиза в света на възрастните; 8 коледни истории, които ще ви спечелят със своята откровеност, и 12 описания на кафе, което може да ви прави компания, докато правите планове за утре.

Почитателите на Луиз Пени и инспектор Гамаш също имат повод радост, защото на щанд … ще ги очаква новата книга от поредицата – „Дългият път към дома“. В десетата книга от детективската поредица инспектор Гамаш вече се е оттеглил от полицията и се е отдал на спокоен живот. Идилията обаче е нарушена в мига, когато узнава, че Питър е изчезнал. Неспособен да откаже помощ на приятелите си, Гамаш се впуска с тях в разследване, което накрая ги връща у дома, но не и преди да са изгубили нещо по пътя.

Още преди началото на панаира като фаворит се очертава автобиографията на Мишел Обама „Моята история“ – бестселър с продадени над 11 милиона копия в цял свят. Бившата първа дама на САЩ говори откровено за детските си години, разказва за професионалното си израстване, за запознанството и брака с Барак Обама, за предизвикателствата, които са срещнали като семейство, за отговорността да бъде съпругата на президента и за каузите, които е решила да подкрепи.

Програмата на „Софтпрес“ за Коледния панаир на книгата също крие приятни срещи и куп изненади за читателите, затова не пропускайте да се отбиете при тях.