fb
БиблиотекитеНовини

Доброволци от Италия и Франция помагат на откритата читалня в Пловдив

1 мин.
aibek

Доброволци от две организации в Италия и Франция ще помагат на децата в лятната читалня на открито в Пловдив. Третото събиране за това лято е утре, а организаторите от детския отдел на РНБ “Иван Вазов” са осигурили и нов замък на приказките, върху който малчуганите ще могат да рисуват.

mpetrova„Първият замък постигна целта си да разпали въображението на малките читатели – беше изрисуван с феички, принцеси, рицари, пиратски принадлежности, както и с имената на любимите герои. Сега обаче ще направим стъпка напред и ще го изписваме с мисли за книгите, които децата сами ще довършват или ще откриват в различни ребуси“, разказва Мария Петрова, координатор на Местния център за работа с доброволци към детския отдел на библиотеката. Материалите за новия замък са дарени от Дуропак Тракия, водещ производител на велпапе у нас.

Досега в лятната читалня на открито за активно участие са се записали 130 деца от общо 480 присъствали от началото на юли. Те ще се състезават за награди и ще продължат да трупат точки и през оставащите два четвъртъка до края на месеца, когато ще бъдат раздадени наградите за най-активните.