fb
БългарияНовини

Доброволци продават книги в помощ на Украйна

1 мин.

Благотворителен книжен базар под мотото „Купи книга в помощ на Украйна“ ще отвори врати тази неделя – 20 март, в Централното фоайе на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Средствата от всички продадени книги ще бъдат дарени на Български Червен кръст в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

Благотворителният базар се осъществява благодарение на група доброволци и Студентски съвет към СУ.

В базара може да се включи всеки с желание да донесе книги, които търсят нова библиотека. Изданията ще се приемат на входа от доброволци. Книгите могат да се предават от 10 ч., а базарът ще отвори врати в 11 ч. и ще продължи до 17 ч.

„Ще бъдем признателни, ако дариш книги в много добро състояние, по-съвременни и издавани последните 10-15 години! Може да донесеш книги на български и английски – приемаме проза, поезия, детски книжки, специализирана литература, албуми и селектирани списания“, допълниха организаторите.

Всички книги, списания и албуми ще се продават на цени от 5 или 10 лева. Книгите, които няма да бъдат продадени, ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в страната.