fb
Издателски проект

За първи път български психотерапевт пише за осиновяването от личен опит

2 мин.
Blagodaria ti mamo, Dora Prangadjiiska

Дора Прангаджийска

„Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката” не е просто труд на добър психотерапевт, но и личната история на Дора Прангаджийска – самата тя осиновена и от години бореща се за промяна на често срещаната негативна нагласа в обществото към осиновените и осиновителите. Такава книга излиза за първи път у нас. Тя е умело съчетание от професионални съвети и емоционални лични истории. В изданието са включени интервюта на Бела Чолакова, един от авторите на „Аз чета“, с осиновени, осиновители и биологични родители.

В увода Мадлен Алгафари пише:

Тази книга ще промени гледните точки, преживяванията, дори животите на много хора, благодарение на факта, че самата авторка е преживяла всичко, за което пише. Затова всяка дума в този текст идва от сърцето й. Затова, уверена съм, ще стигне и до ума, и до сърцето на всеки читател. Това е книга, която може да предпази от грешки. Но и да даде пример как те могат да бъдат простени и как по принцип в живота може да се извърви пътят от обидата и гнева до прошката и благодарността.

Blagodaria ti mamo

„Благодаря ти мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“

Официалната премиера е на 9 октомври от 18:30 в литературен клуб „Перото“, НДК.

Авторката ще представи книгата си и като част от Национални информационни седмици за осиновяването, организирани от Българска асоциация „Осиновени и осиновители“:

– в Стара Загора – на 28 септември от 18.00 ч. в Комплекс за социални услуги за деца и семейства;

– в Кърджали – на 29 септември от 11.00 ч. в зала „Бизнес инкубатор“;

– в Бургас – на 1 октомври от 18.00 ч. в Морско Казино, зала „Георги Баев“;

– в Разград – на 2 октомври от 18.00 ч. в Окръжна библиотека;

– в Шумен – на 03 октомври от 18.00 ч. в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров“.