fb
БългарияНовини

„Дракончето Ринти“ е дебютната детска книга на журналистката Доника Ризова

2 мин.
Доника Ризова Дракончето Ринти

След 20 години в медиите, 10 от които като телевизионен водещ, Доника Ризова публикува и първата си детска книга. Романът „Дракончето Ринти“ излиза благодарение на издателство „Мармот“ и ще бъде в книжарниците в началото на май.

Познавате Доника не само като журналист от Дарик Радио и водещ в Bulgaria On Air, но и от нейните текстове, писани за „Аз чета“ през годините. Сега нейната любов към пътуванията ни отвежда в Майорка и старинното градче Банялбуфар. Така имаме възможност да се насладим на истинското приятелството между Ринти и Грег, който вярва на сърцето си и затова вижда дори и невидими за възрастните неща.

„Искам читателите на книгата да си вземат надежда, че самотата също може да бъде приключение. Да си вземат вяра, че дори и далеч от дома, всеки, който търси приятели, може да ги намери. А с тях идват и приключенията“

Доника Ризова

Майорка неслучайно е мястото, където се случват приключенията на Грег и Ринти. Доника прекарва там последните няколко години, а част от пътуванията си описва в туристическия блог Life Of Donika. Тя се надява, че чрез „Дракончето Ринти“ читателите ще научат, че „на този малък остров живеят прекрасни хора, които имат огромни сърца“ и че необикновените неща могат да се случат във всеки един обикновен ден, стига да си на остров.

„Искам всеки, който прочете книгата, да може да каже „Аз бях там! Плувах, летях, играх и даже знам къде живеят драконите“, допълва Ризова.

„Дракончето Ринти“ вече е налична за предварителна поръчка от сайта на „Мармот“, като с всяка поръчана до 30 април книга ще получите и подарък изненада.

Разберете и какво обича да чете Доника Ризова от нейното интервю за рубриката ни „Как четеш“.