fb
БългарияНовини

Теодора Духовникова и Георги Господинов са посланиците на инициативата „Отбор на надеждата” за 2014 г.

1 мин.

Актрисата Теодора Духовникова и писателят Георги Господинов ще са тазгодишните посланици на социалния проект „Отбор на надеждата”, съобщиха организаторите „Спортс Мениджмънт България”. През следващите няколко месеца двамата ще се включат в редица инициативи, чиято цел е да подпомогнат социалната интеграция на младежи в неравностойно положение.

Тази година „Отбор на надеждата” ще вземе участие за трети път на световно първенство по футбол за бездомни хора. Мондиалът ще се проведе в Сантяго (Чили) от 19 до 26 октомври.

„Освен постигането на добри турнирни резултати, за трета поредна година ще се стремим да изградим чрез футбола чисто човешки качества в момчетата от отбора, които да им помогнат да се реализират успешно в живота”, казва управителят на „Спортс Мениджмънт България” и създател на „Отбор на надеждата” Виктор Кирков.

Духовникова и Господинов ще бъдат официално представени като посланици на „Отбор на надеждата” пред медиите тази сряда. Досега лица на инициативата са били треньор №1 на България на ХХ век Димитър Пенев (2011), бившият футболист „Левски” и ЦСКА Георги Йорданов (Ламята) и моделът Златка Димитрова (2012), посланикът на Република Полша в България Лешек Хенсел и лекоатлетката Ивет Лалова (2013).