fb
БлогБлогове

Екипът на „Аз чета“ в разговор за „Обратната страна“

2 мин.

Не е тайна, че екипът ни си има любими автори – погледнете само колко ревюта имаме за книгите на Джон Грийн, Георги Господинов, за „Шантарам“ и за книгите на Радостина Ангелова. „Виенски апартамент“ беше най-подаряваната за Коледа книга в нашия сайт, „Имаго“ подтикна всички ни да осъществим един отдавнашен проект – създаването на пътеводител за четене. С „Обратната страна“ Радостина Ангелова и издателство „Жанет 45“ ни предизвикаха – Габи, Мила и Павлина от нашия екип ще участват в разговор за романа тази вечер от 18:30 в книжарница „Хеликон-България“.

„Обратната страна“ е третият роман на Радостина Ангелова. Преди да започне да пише романи, публикува стихосбирките „Половината съм аз“ (2003) и „Сърце на път“ (2004) и печели Втория Европейски конкурс за поетична книга на английски език с ръкописа „The Colours of the Old Lady“.

„Обратната страна“ е фокусирана върху платоничната любовна авантюра между двама писатели – авторът на криминални романи Ник и поетесата Юлиана. Това е роман за любовта като извор на творческо вдъхновение и странните многоъгълници на една (невъзможна) връзка. И макар любовта да е водеща тема в разговорите на двамата писатели, много по-важна е тази за писането – като процес, като необходимост, като професия. „…този роман е много по-камерен и в същото време – много по-разголен емоционално. Това е роман за творческото начало и писането, за вдъхновението и двойнствения живот на словото и влиянието, което то има над живота на пишещия.“ – пише Мила в ревюто си.

Елате тази вечер в „Хеликон-България“ и споделете дали и вие мислите така!

[ + ]