fb
Книги и киноСпециални

Екранизацията на „Човек на име Уве“ вече и в киносалоните в 7 града в страната

1 мин.

След като бе част от програмата на кино-литературния фестивал CineLibri, „Човек на име Уве“ ще бъде показан и в избрани киносалони в цялата страна. Зрителите ще могат да гледат екранизацията по едноименния бестселър на Фредрик Бакман от 28 октомври в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Ловеч, Търговище и Каварна.

Човек на име Уве - постер„Човек на име Уве“ се ражда първо в блога на Бакман, после става тотален бестселър, а авторът е обявен за най-добрия шведски писател за 2013 г. Следва филмовата адаптация по романа и съвсем наскоро новината, че именно с това заглавие Швеция ще влезе в надпреварата за наградите Оскар в категорията за чуждестранен филм през 2017 г.

Комичните приключения на възрастния Уве, който не може да се отърве от досадници след загубата на обичната си съпруга, се редуват с ретроспекции за живота му, изпълнен с много труд и неуморна защита на личните му правила за добро и зло.

Сценарист и режисьор на лентата е Ханес Холм, а в главните роли ще гледаме Ролф Ласгард, Бахар Парс, Филип Берг, Идва Енгвол и др. Хитовият филм е уловил безпогрешно поетичния и топъл хумор на Фредрик Бакман и благодарение на това вече има 8 награди и 7 номинации от големи филмови фестивали по целия свят.