fb
Книги и киноСпециални

Екранизацията на „Кръгът“ с Ема Уотсън и Том Ханкс с първи трейлър

1 мин.

mv5bmtg5nza4mjuzn15bml5banbnxkftztgwodi5nzk3mdi-_v1_sx1777_cr0-0-1777-734_al_Завесата около дългоочакваната екранизация по романа на Дейв Егърс „Кръгът“ започва малко по малко да се повдига. Режисьор на лентата е Джеймс Понсолд, благодарение на когото гледахме и „Живея за момента“ (2013) и „Краят на пътуването“ (2015).

Романът и филмът по него проследяват живота на Мей Холанд, постъпваща на работа в „Кръгът“, най-голямата социална платформа в света, докато животът й бавно се превръща в кибернетична антиутопия. Досега знаем още, че Ема Уотсън ще изпълнява ролята на Мей, Джон Бойега ще играе тайнствения програмист, замислил „Кръга“, а като Еймън Бейли ще видим Том Ханкс.

„Когато книгата на Дейв излезе, изглеждаше като спекулативна литература, като бъдещето, което наднича иззад ъгъла. Докато снимах екранизацията обаче, мислех за това като алтернативна вселена – леко изкривена, но реално представяща нашия свят“, казва Понсолд пред USA Today. „Това е забавно приключение – живеем през Мей, тя е нас. Ще излезете от киного и ще започнете много внимателно да оглеждате себе си и начина, по който живеете“, убеден е режисьорът.

Официалната премиера на „Кръгът“ в САЩ е на 28 април 2017 г., но можете да се присъедините още сега на wearethecircle.com.