fb
БългарияНовини

Епизод 5 на „Книжният подкаст“, в който обръщаме представите за четенето на плажа

1 мин.

Летният сезон е сочен като скучен, предназначен само за един тип книги и… доста неизгоден за издателите и книготърговците. Реалност ли е това или само митове за четенето на плажа? Мила се завръща в разговорите с Алекс, а силно дебютно включване прави и Еми, в чийто глас се влюбихте (сериозно) при неочакваното ѝ включване с интро в предишния епизод. Останете до края – ще чуете, че темата е много по-сериозна и с любопитни подробности, отколкото сте си мислили!

Мила Ташева обеща съвсем скоро да напише ревю за „Аз чета“ и коментира защо съществува феноменът „книги за лятото“ и защо парадоксално лятото е считан за един от най-слабите книжарски сезон.

Плажното четиво е по-скоро маркетингова категория. […] Книжарският бизнес леко преминава към модела на т. нар. бърза мода, когато през лятото, точно преди силния есенен сезон, има големи разпродажби. През летния сезон се случват и редица книжни изложения – няма как да се очаква книжарниците в този период да правят обичайните си продажби.

Ако този епизод ви е харесал, можете да се абонирате за „Книжният подкаст“ в най-големите подкаст платформи – Spotify, Anchor, ApplePodcasts и GooglePodcasts и др.