fb
БългарияНовини

„Фабрика за книги“ провежда едномесечно писателско предизвикателство

1 мин.

Платформата за самопубликуващи се и независими автори „Фабрика за книги“ организира „писателско предизвикателство“ от 23 април – 24 май. В този период на фейсбук страницата й всеки ден ще бъде обявявано условието на една писателска задача. Участниците трябва да споделят своя отговор – текст в обем до 600 знака с интервалите, като коментар към поста с условието на задачата, не по-късно от 24 часа след публикуването му.

Споделените текстове могат да бъдат коментирани под публикацията със съответната задача от всички читатели на страницата, независимо дали участват в предизвикателство. Организаторите предупреждават, че няма да допускат расистки, сексистки, цинични или обидни по какъвто и да било начин коментари.

Късметлията, спечелил наградата в инициативата, ще бъде изтеглен на случаен принцип на 25 май. Той трябва да е изпълнил всички задачи в предизвикателството. Наградата е професионален прочит на ръкопис (проза или поезия) или ако авторът все още няма подготвен ръкопис – двучасова консултация с творчески ментор. В случай че никой от участниците не е успял да изпълни всички поставени задачи, награденият ще бъде излъчен на случаен принцип измежду участниците с най-много отговори.

Право на участие имат всички автори, пишещи на български език, без ограничение във възраст, пол, националност, местоживеене или писателски опит до момента.

Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на „Фабрика за книги“.