fb
БългарияНовини

„Фермата на животните“ на Оруел ще четат на протеста днес, включи се и ти

1 мин.

Animal Farm

Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е.

Откъси от антиутопичната новела на Джордж Оруел „Фермата на животните“ ще бъдат четени по време на днешния протест пред Министерския съвет срещу назначението за ръководител на ДАНС на депутата от ДПС Делян Пеевски с начален час 18.30.

Идеята е на група млади български автори, които ще се включат лично. Както и останалата част от протеста, този минихепънинг няма да бъде координиран и може да се включи всеки с избрани лично от него откъси от повестта.

Екипът на „Аз чета“ също ще подкрепи инициативата, а за целта сме подбрали и пасажи от „Фермата на животните“, които малко или много ни напомнят причините за протеста тази вечер.

Ако нямате възможност да присъствате на протеста, можете да запишете свое видео, четейки части от текста, и да го качите във Facebook, YouTube, Vbox7 или друга платформа за видеосподеляне и ни изпратете линк във Facebook или на editors@azcheta.com. За да ни е по-лесно да открием видеата, можете да ползвате и заглавие „Аз чета Фермата на Оруел в знак на протест“.

Изтеглете откъси за четене от този линк: Фермата на животните – откъси. Пълния текст на повестта можете да свалите и от Chitanka.info.