fb
Книги и киноНовиниСпециални

Филмът за Опенхаймер: Попълва се звездният екип, премиера през юли 2023

2 мин.
Снимка: Майк Мартинес, Джоана Дедженерес

Актьорският състав на филмовата адаптация „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан продължава да расте, а новите имена, които се включват, са Харисън Гилбъртсън и Ема Дюмон, пише Deadline. Те се присъединяват към състава, ръководен от Килиан Мърфи, който също включва Емили Блънт, Флорънс Пю, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн Дехан, Джак Куейд, Матю Модайн, Дилън Арнолд, Дейвид Крумхолц, Олдън Еренрайх, Дейвид Дастмалчиан, Оли Хааскиви, Джейсън Кларк, Джеймс Д’Арси, Майкъл Ангарано, Гай Бърнет и Дани Деферари, както беше обявено по-рано.

Килиан Мърфи като Дж. Робърт Опенхаймър в Опенхаймер на Кристофър Нолан Снимка: Universal

Във филма, базиран на книгата „Американски Прометей: Триумфът и трагедията на Дж. Робърт Опенхаймeр“ от Кай Бърд и покойния Мартин Дж. Шервин, носител на награда „Пулицър“, Мърфи играе физика-теоретик, чиято работа по проекта Манхатън доведе до създаването на атомната бомба. Филмът е парадокс за енигматичния човек, който трябва да рискува да унищожи света, за да го спаси.

Нолан режисира по собствен сценарий и продуцира заедно с Ема Томас и Чарлз Роувън от Atlas Entertainment. Дюмон ще играе Джаки Опенхаймер, студентка по икономика в Калифорнийския университет в Бъркли и активен член на Младата комунистическа лига, която се сгодява и по-късно се жени за малкия брат на Опенхаймер – Франк, през 1936 г. – против съвета на по-големия си брат. Подробности по отношение на героя, който играе Гилбъртсън, не са разкрити.

Премиерата на филма по кината е насрочена за 21 юли 2023 г.

След това Гилбъртсън ще бъде видян в предстоящия филм на Бен Йънг Where All Light Tends to Go, с Робин Райт, Били Боб Торнтън, Брайън д’Арси Джеймс, Джаки Ърл Хейли и други, който е базиран на романа на Дейвид Джой. Той също скоро ще бъде видян в сериала The Peripheral на Amazon Studios от създателите на Westworld Джонатан Нолан и Лиза Джой. Актьорът преди това участва в адаптацията на Стивън Кинг на Netflix – In the Tall Grass, от сценариста и режисьора Винчецо Натали, и беше един от главните роли в ограничения сериал на Amazon от шест части Пикник в Hanging Rock, срещу Натали Дормър и Самара Уивинг.