fb
БългарияНовини

Финансират проекти за книги до 7 000 лв.

1 мин.

До 7 000 лв. е допустимият размер за финансиране на проекти за книги, обявен в сесия в рамките на програмата „Помощ за книгата” на Министерството на културата, съобщиха от ведомството. Процедурата е насочена към творчески проекти в областта на книгоиздаването на обща стойност 400 000 лв.

Ще се подкрепят инициативи в следните направленията „Българска и преводна художествена литература”, „Българска и преводна хуманитаристика”, „Литература за деца и юноши” и „Културно наследство и съвременна култура”. Могат да кандидатстват издателства и други юридически лица като културни организации, читалища и читалищни сдружения и обществени библиотеки. На успешните кандидати ще се предоставят безвъзмездни средства в размер до 7 000 лв. Очаква се да бъдат подкрепени поне 57 проекта. Проектните предложения ще се оценяват въз основа на тяхната художествена или научна стойност, значимостта на обществения ефект, който проектът може да постигне, и реалистичността на бюджета.

Срокът за подаване на проектни предложения е до 10 май 2024 г. вкл., а документите се изпращат на адрес: София 1040, бул. “Александър Стамболийски” № 17.

Правилата на конкурса и останалата документация можете да откриете тук.