fb
БългарияНовини

Фондация “Детски книги” вече е член на мрежата EURead

1 мин.

В продължение на усилията си за търсене на иновативни и работещи начини за насърчаване на четенето сред българските деца Фондация “Детски книги” стана първата българска организация членка на европейската мрежа за насърчаване на четенето EURead.

Лора Филипова, изпълнителен директор на фондацията, разказва:

Стремим се да насърчаваме четенето сред българските деца по най-добрия и ефективен начин, затова членството в EURead е логична стъпка в развитието ни. Контактите със сродни на нашата организации ще ни позволи да споделим своя опит от работата ни с българските институции, библиотеки, училища и семейства, да почерпим информация за добри практики от опитни партньори като Booktrust, Scottish Book Trust и Stiftung Lesen, както и да се включим в общи проекти за насърчаване на четенето.

EURead е основана през 2000 г. като обединение на европейски организации за насърчаване на четенето. Целта й е обмяна на знания, опит и идеи сред членовете й, както и разработване на нови стратегии за насърчаване на четенето. Сред членовете й са институции от Великобритания, Белгия, Германия, Италия, Чехия, Холандия, Норвегия, Финландия, Швейцария, Австрия, Полша, Дания и Португалия.

[ + ]