fb
НовиниПо света

Франкфуртският панаир на книгата излиза с нова концепция за 2015 г.

2 мин.
Frankfurtski panair na knigata

Организаторите на Франкфуртския панаир на книгата обявиха новата си концепция за провеждането му през 2015 г., разбираме от Publishing Perspectives. С оглед бързото развитие на интернационалния книжен пазар в последните години, панаирът ще постави акцент именно върху щандовете на международните изложители.

Директорът на панаира Юрген Бус сподели следното:

„Разместването на много от нашите изложители отразява цялостното движение на книжната индустрия към момента. С новата си концепция Франкфуртският панаир на книгата може да се докаже като истински „Глобален център за идеи“ и да предложи на клиентите си удовлетворяващо преживяване в рамките на панаира, сега и за в бъдеще.“

Новият план включва промени в инфраструктурата на залите, в които се провежда панаирът, и цели да предостави на изложители и посетители по-привлекателни помещения, оптимизиране на човекопотока и нови възможности за комуникация между различните групи.  Основната цел е всички важни пространства като щандовете на немскоговорящите, англоговорящите и азиатски изложители да се намират на оптимално разстояние едни от други за улеснение на посетителите. По този начин те ще се ориентират по-лесно и ще се запознаят бързо ефективно с новите тенденции и с нарастващия потенциал на международните пазари.

Също така организаторите на Франкуфуртския панаир на книгата ще поставят акцент върху технологичното развитие на книжната индустрия и произтичащите от него нови бизнес модели. Чрез различни интерактивни формати Агората – отвореното помещение между различните зали – ще бъде модернизирана и ще предложи нови изживявания както за по-младите, така и за по-възрастните посетители. Цели се засилване на комуникацията между издатели, автори и читатели.

Важно е и обявяването на две нови конференции, специално насочени към самопубликуващите се автори: CONTEC (поставя фокус върху връзката между съдържание и технология) и StoryDrive (събира на едно място представители на медии, филмовата индустрия и създатели на компютърни игри с експерти по книгоиздаване).

За търговците пък е открит специалният Frankfurt Book Fair Business Club, който предоставя на заинтересованите възможности за задълбочено събеседване по различни важни за индустрията теми.

Франкфуртският панаир на книгата ще се проведе от 14 до 18 октомври 2015 г., а допълнителна информация за нововъведенията в програмата ще излиза поетапно на официалния сайт на събитието.

[ + ]