fb
НовиниПо света

Фредерик Форсайт се завръща с нов роман тази есен

2 мин.

Британският писател Фредерик Форсайт подготвя нов технотрилър със заглавие The Fox, който се очаква да бъде публикуван от издателство Transworld през есента на 2018 г., съобщава The Bookseller. Форсайт коментира, че е планирал да се пенсионира след излизането на последната си книга през 2015 г. –  мемоарът The Outsider, но му е хрумнала твърде добра идея, че да я пренебрегне.

The Fox е осемнайстият роман на Фредерик Форсайт. Сюжетът му е вдъхновен от историята на добилите скандална известност британски хакери Гари Макинън и Лори Лав. През последното десетилетие и двамата се прочуха с проникването си в компютърната система на НАСА и на американските военни. Историята на Форсайт разказва за живота на 18-годишен младеж със синдрома на Аспергер, пробил виртуалната защита на редица чуждестранни правителства и организации.

Издателят Бил Скот-Кър, договорил правата над романа, сподели пред The Bookseller:

Бяхме съкрушени, когато Фреди обяви, че не възнамерява да пише повече романи, така че съм крайно въодушевен, задето по-късно през годината ще получим поредната доза от неподражаемия му стил. Преди много години написа наръчник за автори на трилъри и все още пази инстинкта и знанието, които може да предаде по специален начин. Нямам търпение да прочета книгата!

Творбите на Форсайт и до днес продължават да се продават успешно по цял свят, като надвишават 75 милиона копия. Повече от дузина са екранизирани от Холивуд. Някои от най-известните му издавани у нас романи са „Денят на чакала“, „Кучетата на войната“, „Парламентьорът“ и „Юмрукът на Бога“.

Снимка на публикацията: Mandarin Oriental