fb
БългарияНовини

Футболният треньор Христо Янев дебютира на литературния терен с трилър

1 мин.

Четирикратният шампион на България като футболист с ЦСКА и Литекс и носител на Купата на България като треньор с ЦСКА Христо Янев дебютира и на литературния терен. 37-годишният бивш национал, който в момента е треньор на бургаския „Нефтохимик“, е написал трилър, който се развива във Франция и Швейцария.

Христо Янев - Единственият начинРоманът е със заглавие „Единственият начин“ и ще бъде на пазара от тази седмица. Част от действието е ситуирано в Гренобъл, където самият Янев бе футболист в периода 2007-2009 г.

„Ако не пишеше Христо Янев, а например Том Кланси или някое друго име на известен автор на трилъри, малко хора щяха да се усъмнят докато четат. Това е стремглав екшън трилър, написан по всички правила на жанра и наистина се чете на един дъх“, смятат издателите на Янев от „Лексикон“.

Издателството е нов проект на създателя на „Бард“ Йордан Антов и преди броени дни представи първата си книга – „Срещи с известните“ на Калин Терзийски. „Лексикон“ ще се позиционира като „Издателството за българска литература“, а съвсем скоро ще бъде представена и специаланта им платформа.

[ + ]