fb
БългарияНовини

Георги Тошев представя книгата си за АББА на ретро парти на морето

2 мин.
ABBA
Kaliakria Resort

Kaliakria Resort

Биографичната книга на журналиста Георги Тошев за АББА ще има морска премиера под тематичния саундтрак на шведската група и още музикални спомени от 70-те и 80-те години. Това ще се случи в един от най-очарователните ваканционни комплекси по Северното Черноморие Kaliakria Resort, където на 17 юли, петък, ретро ритмите ще завладеят пространството около големия басейн с щуро АББА парти с барбекю. Началният час е точно 19:30.

Гостите на партито ще имат възможност да видят журналиста и в нетипичната роля на DJ, а за да е пълно АББА очарованието на вечерта ще бъде прожектиран и специалният филм на Георги Тошев за шведската музикална сензация.

“Историята на Агнета, Бени, Бьорн, Ани-Фрид наподобява филм. Не холивудски, а шведски. В нея съжителстват елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедия, богатство и бедност. Спомнете си Нора на Ибсен или госпожица Юлия на Стриндберг. Каквото и да им се случва, те успяват да преодолеят себе си в преследването на своите мечти. Подобно на филмите на един друг велик швед, кинорежисьора и драматурга Ингмар Бергман, във филма на АББА има и болка, и светлина, и мрак, и така характерните за Севера неистовост и последователност”, споделя Георги Тошев. Едно от посланията на лентата му е, че музиката все пак се създава от хора с лични истории, които са не по-малко интересни от самите им творби.

АББА - ЛЮБОВ, ТРИУМФ, РАЗДЕЛИСамо ден преди тематичното парти – на 16 юни (четвъртък), най-големите фенове на шведската четворка ще могат да се срещнат лично с Георги Тошев и на представянето на книгата и филма за АББА от 18:30 ч в книжарница “Сиела” във Фестивален конгресен център Варна.

От своя страна Kaliakria Resort са подготвили специални пакети за настаняване в уикенда на АББА, а партньор на събитието е сайтът за книги и четене “Аз чета”.

Към фейсбук събитието може да се присъедините тук.