fb
БългарияНовини

Гласуването в конкурса за кратък разказ „Под върха VI“ е към своя край

2 мин.
корица с планина

Една седмица остава до крайния срок за гласуване и изпращане на разкази в шестото издание на конкурса „Под върха“, организиран от Софийски планински клуб и с медиен партньор „Аз чета“. До 10 януари любителите на планинските приключения могат да дадат своето предпочитание за качените и изпратени до 24 декември разкази и да определят кой ще спечели наградата на публиката.

10 януари е и крайната дата за пишещите да изпратят разказите си на познатия сайт. Припомняме, че в конкурса право за участие има всеки желаещ, без ограничения за пол, възраст или практикуван спорт. Единственото условие е изпратените разкази да не са били награждавани в други конкурси. Най-добрите творби се оценяват от многочленно жури. По традиция представянето им вече е във фейсбук събитието.

Засега имаме 18 изпратени разказа, които са и публикувани на сайта ни – те ще участват за наградата на публиката. Любопитно е, че три от тях са на един и същи автор„, споделя Лилия Богоева, която тази година е основен организатор и координатор на конкурса от страна на Софийски планински клуб. И допълва: „Всички останали разкази, ще публикуваме наведнъж, след 10 януари, за да не се обърква гласуването“.

За втора поредна година са осигурени и парични награди за победители. Техният размер ще се разбере на церемонията по награждаването. Предметните награди са осигурени от партньорите на конкурса: ИК „Хермес“, Doppelherz Bulgaria, Flow Cacao и за първи път от издателство „Софтпрес“. „Аз чета“ за поредна година е медиен партньор.

Всички условия за участие, както и критериите за оценяване, може да научите тук.

[ + ]