fb
БиблиотекитеНовини

„Глобални библиотеки – България“ ще връчи първите си годишни награди през ноември

1 мин.

Фондация „Глобални библиотеки – България“ ще връчи през 2017 г. първите си годишни награди. Лауреатите ще бъдат избрани на конкурсен принцип от петчленно жури, като селекцията ще се извърши на три етапа. Отличията ще бъдат връчени на специално събитие през ноември.

Призове ще бъдат връчени в три категории – медии (по една за национална и за регионална медия, за спомоществовател и за публична институция. Наградите няма да имат материално изражение освен художествения си знак – стилизирано пластично изображение, изработено от художника Павел Божерянов.

„Наградите се учредяват в изпълнение на мисията на Фондацията за подпомагане на приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество, повишаване на качеството им на живот и насърчаване на гражданското участие“, допълват от „Глобални библиотеки – България“.

Кампанията за изпращане на предложения за наградите започна на 7 март и ще продължи до 30 септември 2017 г. Номинациите се извършват съгласно статута на Наградите (PDF), като за всяко предложение се попълва формуляр по образец. Предложенията се подават в електронен вид на имейл адреса на Фондацията foundation@glbulgaria.net.

Фондация „Глобални Библиотеки – България“ е приемник на програмата “Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки” в рамките на която 960 обществени библиотеки в цялата страна бяха снабдени с компютърна техника за безплатно ползване от гражданите. Днес Фондацията поддържа тази техника и осигурява условията за равен достъп до нея.

[ + ]