fb
Ревюта

„Гоблини“ – необичайни герои на обичайна мисия

1 мин.

Филип Рийв е много популярен и награждаван във Великобритания детски писател, който обаче у нас беше представен преди повече от 10 години с издание на „Смъртоносни машини“ със съмнително качество и трудно намираемо по книжарниците в момента. Докато не се появиха бандите „Гоблини“ благодарение на издателство „Дуо Дизайн“.

Гоблините живеят в Разцепена скала, разделени на племена, като всяко от тях обитава различна кула на Цитаделата – седалище на някога всемогъщия Господар Лич. Основните им занимания и интереси включват бой, блъскане, набези, грабежи и трупане на богатства. Именно на този фон Рийв заплита типична фентъзи история с интересен набор от герои (всеки е нетипичен представител на своя вид), които се събират в задруга, но без Пръстена :)

Със своите малко над 300 страници и илюстрации от самия автор „Гоблини“ е за малко по-упорити и опитни малки читатели. Историята е увлекателна, пълна с хумор и обрати. Най-ценното е, че предлага различна перспектива към традиционните образи на принцесата, смелия герой, кръвожадните чудовища, както и размисъл за смисъла от стремежа към власт и приятелството.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.