fb
4Gрадски историиСпециални

Големите писатели за разказването на истории

2 мин.

Ако още не сте се престрашили да се включите в конкурса на Мтел за градски истории в текст, фото или видео 4Gрадски, сега ще ви помогнем. Подбрали сме няколко цитата за разказването на истории от наистина големи имена в писането и се надяваме те да ви донесат нужното вдъхновение.

„Целта на разказването на истории е не да ти кажат какво да мислиш, а да ти дадат въпроси, върху които да размишляваш”
Брандън Сандерсън

„Идеите са като зайци. Взимаш си две, научаваш се как да се справяш с тях и много скоро имаш цяла дузина.“
Джон Стайнбек

“Стига с тези удивителни. Удивителният знак е като да се смееш на своите собствени шеги.”
Джон Фицджералд

“Между другото, всичко в живота може да бъде описано, ако имаш смелостта да го направиш и въображението да импровизираш. Най-големият враг на креативността е неувереността.”
Силвия Плат

„Дайте на читателите си колкото може повече информация колкото може по-рано. Зарежете съспенса. Читателите трябва да имат толкова пълно разбиране за това какво се случва, къде и защо, че да могат сами да завършат историята си, а последните страници да бъдат изядени от хлебарки“
Кърт Вонегът

„Забравете общата генерализирана аудитория. Първо, безименната публика без лице ще ви изплаши до смърт, а освен това, за разлика от театъра, тя не съществува. При писането вашата аудитория е един единствен читател. Открил съм, че понякога много помага, ако избереш един човек – реална личност, която познаваш, или измислен човек, и пишеш само за него“
Джон Стайнбек

„Перфекционизмът е като да опитваш да достигнеш хоризонта – продължавай напред“
Нийл Геймън

„Откраднал съм по една идея от всяка книга, която някога съм прочел“
Филип Пулман

Не забравяйте – срокът да се включите в конкурса 4Gрадски е 15 юни, а повече подробности можете да видите тук!

Очаквайте съвсем скоро и съветите на един от най-нашумелите съвременни български писатели Александър Шпатов, които той даде в специално видеоинтервю за „Аз чета“!

[ + ]