fb
НовиниПо света

Goodreads с нов дизайн за основната си страница

3 мин.

Goodreads има добра новина за четящите си потребители, а именно по-бърза и по-красива нова основна страница. През юли беше направена разработка на проекта в beta версия, но сега той ще е достъпен за потребителите от целия свят.

На новата страница всеки ще може да намери заглавията, които обича, но това ще става по-бързо. Отис Чандлър е един от основателите и казва, че от 2007 г. насам екипът не спира да работи по подобряване на проекта.

„Целта на новия дизайн е той да бъде уютен като дом за нашите читатели, които да изпитват същото неудържимо вълнение, както при откриване на книги от рафта на приятел, в библиотека или в книжарница“, категоричен е Чандлър.

Какво всъщност включва новият дизайн?

В лявата част всеки ще може да открие своите четива. Там са познатите Currently Reading, 2016 Reading Challenge, Want to Read, All your Shelves, които са своеобразен пътеводител из настоящите ви четива, тези, които желаете да прелистите след това, или всички онези, които вече сте изчели.

Щастливите новости обаче започват с безкрайното скролване. Вече няма кой да застане на пътя на безкрайното ровене за книги! Повече няма да го има досадното време, в което всички чакаме страницата да заради, преди да продължи дивото препускане.

По-големите изображения за книгите са друго ново улеснение. Отбелязва се всеки ъпдейт към конкретното заглавие и е добавено кратко описание, което да ви помогне да разберете дали книгата е подходящо четиво за вас или не.

Вече имате и по-голям контрол върху това, което виждате в потока си от книжно съдържание

Вече имате и по-голям контрол върху това, което виждате в потока си от книжно съдържание

Начинът на комуникация също е развит, тъй като едно от най-безценните неща на Goodreads е именно обменът на мнения, критики и препоръки. Сега е по-лесно да се влезе в дискусия, касаеща настоящите четива на някой книжен приятел. Всеки от нас може да изрази положителната си оценка към нечие ревю или да провокира читателя с въпрос относно написаното. Сайтът ще може да помогне на всеки, като му препоръча книга от потребител с подобен вкус.

Виртуалният ни книжен свят ще се движи по-бързо и ще бъде по-удобен с предвидения адаптивен (responsive) дизайн, за да се чете по-лесно и на по-малки екрани. Онези читатели, които следват цели групи или дискусии, вече ще могат по всяко време да влязат в следваната дискусия, без да е необходимо да се връщат в началната страница – ще трябва просто да отидат в меню Community, където да изберат Discussions.

От екипа на Goodreads казват, че нито едно подобрение няма да бъде достатъчно и ще продължават да работят в насока, която да улеснява читателите и да ги кара да се чувстват щастливи.

[ + ]