fb
@-книгиЕ-книги

HarperCollins стартира продажбата на е-книги и в социалните мрежи

1 мин.

Издателският гигант HarperCollins стартира продажбата на свои е-книги чрез социалните мрежи, съобщава GalleyCat.

aeПилотната програма се осъществява в партньорство с Aerbook, платформа която позволява на издатели и автори да продават директно своите книги в социалните мрежи. Услугата дава възможност на издателите да се свързват със своите читатели посредством информационните потоци в различните социални мрежи като предоставят информация за различните книги, откъси, възможности за споделяне и бутони за пазаруване.

Когато потребител от Facebook, Twitter или Pinterest кликне на линк от Aerbook на своята стена, автоматично се отваря Aerbook Cloud Reader, който може да се използва, за да се прочете част от книгата (или цялата книга, според избора на издателя), да се сподели откъс, да се свали или да се купи цялата книга. Платформата е достъпна както за мобилни, така и за десктоп устройства, а издателите могат да продават е-книги и печатни издания.

За момента заглавията, които предлага HarperCollins са ограничени, но включват бестселъри като Дивергенти” на Вероника Рот, “Алхимикът” на Паулу Куелю, новите разкази на Нийл Геймън и наскоро издадената книга на българката Краси Зуркова “Wildalone” („Самодива“).

Pinterest стената с изданията на HarperCollins, част от инициативата, може да разгледате тук.