fb
Книги и киноСпециални

HBO пуска сериал по „Големите малки лъжи” на Лиан Мориарти през 2017

1 мин.

мориартиHBO ще зарадва почитателите на австралийската писателка Лиан Мориарти със сериал по романа й „Големите малки лъжи” (ИК „Хермес“). Телевизионната адаптация от 7 епизода ще бъде излъчена в началото на 2017 г., а в главните роли ще видим холивудските звезди Рийз Уидърспун и Никол Кидман.

Уидърспун и Кидман са и продуценти на филма. Към тях се присъединяват звездата от „Дивергенти“ и „Вината в нашите звезди“ Шейлийн Удли, Зоуи Кравиц и любимецът на зрителите от „Истинска кръв“ Александър Скарсгард.

„Големите малки лъжи” проследява историята на три жени – самотната майка Джейн, емоционалната Маделин и тревожната Селест, в провинциално градче. Всяка има своите тайни, но колко далеч са готови да стигнат, за да ги запазят дълбоко скрити?

Лиан Мориарти е една от най-продаваните съвременни австралийски писателки. Постига международен успех с романа „Тайната на моя съпруг“, продаден в над 3 милиона екземпляра и обявен за най-добра книга за 2013 г. от „Амазон“. С „Големите малки лъжи“ Мориарти оглавява класацията на „Ню Йорк Таймс“.  На български са издадени „Големите малки лъжи“, „Тайната на моя съпруг“ и „Какво забрави Алис“ (ИК „Хермес“).

Рийз Уидърспун и Никол Кидман са закупили правата за филмиране и на най-новата книга на авторката „Truly, Madly, Guilty“. Те не са единствените холивудски звезди, заложили на таланта на Мориарти – скоро трябва да видим Дженифър Анистън в главната роля във филм по „Какво забрави Алис”.