fb
ВидеоМултимедия

„Хобит“ видео инструктира пътниците на Air New Zealand (видео)

1 мин.

Видео, вдъхновено от света на Дж. Р. Р. Толкин в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените„, инструктира пътниците за безопасността на борда на самолетите на новозеландската авиокомпания Air New Zealand. Самата компания пък твърди, че е официалният авиопревозвач на Средната земя.

Във видеото рутинният инструктаж на екипажа към пътниците в самолета е представен с помощта на елфи, джуджета, хобити, орки и две от звездите на екранизациите по книгите на Толкин – Илайджа Ууд и режисьора Питър Джаксън. Във видеото се виждат също редица места, част от сюжета на филмовата трилогия по „Хобит“.

Макар Нова Зеландия да няма много общо със сюжета на книгите на Толкин, страната успява да извлече максималното, като използва факта, че именно на нейна територия са снимани трите филма от „Властелинът на пръстените“ и трите части на „Хобит“, втората от които очакваме в края на годината по кината.

Най-епичното видео за безопасност, създавано някога“ (The Most Epic Safety Video Ever Made) е продължение на предишна кампания на Air New Zealand с името „Неочаквана инструкция“ (An Unexpected Briefing), която отново използва асоциации с героите на Толкин. Видеото има повече от 12 млн. гледания от пускането си през 2012 година.

[ + ]