fb
БългарияНовини

Христо Блажев и Благой Иванов напускат „Изток-Запад“

2 мин.

Блогърите Христо Блажев и Благой Иванов вече няма да са част от екипа на „Изток-Запад“. Това става ясно от техни съобщения в социалните медии.

Блажев, който е създател на блога „Книголандия“, през последните 4 години работи като „Професионален читател“ и редактор в издателството, селектирайки и заглавия за собствената си колекция „Гравитация“. Благой Иванов освен PR на „Изток-Запад“ от 2011 г., бе отговорен редактор на серията „Magica“ в издателството, а е познат и като киноблогър.

„Гордея се с всичко, което постигнахме с колегите за този период – от едно относително непознато за повечето четящи у нас издателство, макар и с прекрасни книги, „Изток-Запад“ се издигна смело до едно от водещите в България, с почти пълна доминация в областта на нехудожествената литература и прекрасно подбрани заглавия в областта на художествената“, пише във Facebook-профила си Христо Блажев. Той благодари и на собственика на издателството Любен Козарев за гласуваното доверие. „От него научих много какво е истинска работа, осъзнах и още съзнавам колко много имам да уча, за да стигна нивото, което мечтая“, допълва блогърът.

Блажев споделя, че е дошло „време за промяна и нови предизвикателства“, но не разкрива подробности за това дали ще продължи развитието си в книжния бранш. „Първо искам да си почина малко, да обърна внимание на близките си, а чак след това ще се впусна в новите проекти, които отдавна замислям“, заяви той специално за „Аз чета“.

„Тези близо 3 години тук бяха едновременно страст, удоволствие и чест, за което мога да бъда само и единствено благодарен“, пише и Благой Иванов в последното си съобщение до медиите като PR в „Изток-Запад“.

Екипът на „Аз чета“ пожелава успех на момчетата, които като тандем определено са силен лъч светлина в родното книгоиздаване.