fb
БългарияНовини

Христо Блажев отива в „Сиела“, DejaBook става импринт на издателството

2 мин.

Създателят на „Книголандия“ Христо Блажев изненада с поредна нова стъпка напред в издателската си кариера. Само шест месеца след като напусна „Изток-Запад” и анонсира създаването на издателство „Deja Book” със своя партньор Благой Иванов, Христо поема редакторски пост в „Сиела”. Благой пък вече движи книжната секция на онлайн магазина Ozone.bg.

„Това не бе лесно решение със сигурност, но бе правилното. Не стига да четем бизнес книги, трябва и да прилагаме добрите практики. Издателство „Deja Book” е по-важно от това аз и Благой да сме собственици, много по-съществено е то да бъде поставено на солидна основа и да има добро бъдеще. След първите ни издадени книги и особено успешната „Кралят в жълто” на Робърт Чеймбърс разбрахме, че сме на прав път, но имаме нужда от нещо повече, за да се развием.”, каза Блажев специално за „Аз чета”.

Освен привличането на Христо Блажев в редиците си, „Сиела” придобиват и „Deja Book”, което ще стане техен импринт. Според Блажев и Иванов времето ще покаже дали тяхната марка ще запази и дооформи физиономията, която започна да гради в последните месеци.

Следващият проект на „Deja Book” е мащабният технотрилър „Influx” на Даниел Суарес, от когото у нас досега е издаван романът „Демон”. „Книгата се завърта около мистериозна американска агенция, която похищава учени и техните открития, уж за да опази обществото от разрушителни промени, но всъщност натрупва такава власт, че става заплаха за целия свят“, споделя Христо и допълва, че очаква с нетърпение излизането й, защото „този автор заслужава вниманието на читателите и вярвам, че ще го получи“.

Снимка: Programata.bg