fb
БългарияНовини

Христо Добротинов представя новата си книга „В търсене на холивудския прислужник“

1 мин.

Новата книга на Христо Добротинов „В търсене на холивудския прислужник“ (изд. „Хермес“) – с официална премиера в началото на октомври.

Книгата ще бъде представена на 4 октомври от 18:30 часа в Книжен център „Гринуич“ (бул. „Витоша“ №37) в София от  журналиста Георги Цанков, а събитието се осъществява с медийната подкрепа на „Аз чета“.

За книгата

Героите на тази книга познават света – те нямат комплекси, но имат идея. Понякога тя е жалка и дребна, понякога обгръща цялата планета и в нейно име героите търсят този, който ще ги поведе към щастието. Авторът не мами в разказите си, защото знае, че щастливият край би звучал като лъжа. Не се опитва и да поучава. Скрити паралели с библейски мотиви вплитат българския контекст в нишките на историята. Надзъртането в отвъдното е съчетано с равното ежедневие.

Без да натрапва извод, все пак авторът го формулира директно по повод на несъстоялото се състезание по безсмъртие в разказа, дал заглавието на книгата: „Никой не беше дорасъл за вечността и прошката, която получихме, не беше заради глупостта ни, а за да ни накара да обичаме повече“.

За автора

Христо Добротинов е роден на 8 май 1952г. във Велико Търново. По образование е юрист. Автор е на книгите „Погребението на капитанската шапка”, получила Национална награда за първа книга , „Отвъд снега”, „Спомен за курорта”, „Бракове в София”, „Игра на конспиратори“. Негови разкази са преведени в Русия, Полша, Германия, Турция. Член на Съюза на българските писатели и на българския ПЕН-център.