fb
Ревюта

По вълните на времето и историята с „Хроники“ на Петер Хус

1 мин.

„Хроники. Пътуване през историята“ (изд. „Timelines“) на Петер Хус в съавторство със Силвия Ванден Хееде е от рядката порода на картинните енциклопедии, които не са насочени към най-малките читатели. Идеята на автора и илюстратор Хус е да потопи любознайковците в потока на времето и заедно да се понесат по вълните през историята на света. И прави буквално това – историята е представена като непрекъснат поток, който преминава от един разтвор на следващия.

Началото, разбира се, е поставено с Големия взрив и възникването на живота на Земята. Следват (неизбежните) динозаври, първите хора и човешки цивилизации, хуните, династията Мин, инките, двете световни войни, 20-те години на XX век, космическите кораби, та чак до наши дни – годините след 2010-а. Включени са дори съвсем скорошни събития като атентата в редакцията на „Шарли ебдо“ и потъването на круизния кораб „Коста Конкордия“ край италианския бряг.

Обичайно за картинните книги, текстът не е водещ. Предоставена е само най-основна информация за темата в кратки изречения, което пък дава повод читателят да се задълбае само в тези, които са му интересни.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!