fb
НовиниПо света

И Стивън Кинг официално изказа подкрепа за Украйна

1 мин.

Стивън Кинг публикува своя снимка пред своите 6,6 милиона последователи в Twitter в подкрепа на Украйна. Снощи авторът на ужасите написа на феновете си: „Обикновено не публикувам снимки на себе си, но днес е изключение.“ Изображението показва как 74-годишният писател стои пред библиотеката, облечен с тениска с надпис „Подкрепям Украйна“, на която е изобразен затворен юмрук в цветовете на украинското знаме.

Снимката събра 443 000 харесвания и 48 000 споделяния през първите няколко часа след публикуването. Едно от тях дойде от официалния акаунт на Украйна в Twitter.

Докато снимките на известния писател може да са рядкост, политическите му възгледи не са. През последната седмица авторът на „Тъмната половина“ беше дълбоко ангажиран с дискурса около нахлуването на Русия в Украйна.  

Още на 24 февруари, когато стана ясно, че Украйна е нападната, Кинг публикува пост: „Това, което повечето от нас научиха като деца на детската площадка: Не стоиш настрана, докато голямото дете бие малко дете.“

Стивън Кинг не е единствената знаменитост, която показа подкрепа към Украйна. Актьорът Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли подеха специална кампания за подкрепа на украинските бежанци. Артистичното семейство ще дари 1 милион долара, за да може да им бъде осигурен подслон и храна. Дарението е насочено към Агенцията на ООН за бежанците. Шон Пен е в Украйна, за да снима документален филм за конфликта с подкрепата на украинското правителство.

[ + ]