fb
БългарияНовини

Интернет маниаци редят фентъзи-правителство през Twitter

1 мин.
Discworld_characters_by_yenefer

twitter_logo_headerДни преди Бойко Борисов официално да обяви имената в новото правителство, интернет потребителите в българската част на Twitter опитват да съставят фентъзи-правителство. За членове на фикционалния кабинет потребителите поставят герои от книгите на фентъзи-гуруто Тери Пратчет. Дебатът тече от няколко часа с таг #пратчет.

Най-труден за намиране се оказва постът за Смърт – предлагат му да бъде правосъден министър, да наследи Стефан Данаилов начело на културното министерство, да поеме социалния ресор или отбраната.Леля Ог е спрягана за шеф на еко-министерството или за или за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Мойст фон Липвиг е посочен като най-подходящ за финансов министър. Рисуинд поема министерството на държавната администрация. Министър на образованието трябва да е Библиотекарят, единодушни са twitter-маниаците. Багажът заслужава Транспорта, допълва един от потребителите.

Почти половин кабинет е спретнала Василена Вълчанова (с никнейм vasvalch, автор и в „Аз чета“) -Здравеопазване: баба Вихронрав, Околна среда: г-жа Ваймс, Отбрана: Коен Варваринът, Икономиката: Диблър. Тя предлага и леля Ог да получи МРРБ. В списъка й влизат още Външни работи: Ринсуинд, Туризъм: Двуцветко, Култура: Агнес Нит

В края на дискусията, провокирани от AzCheta, участниците в онлайн дискусията започнаха да се шегуват и с начините за разпределяне на бюджета от новото фентъзи-правителство. Марио Пешев (mpeshev) разкри, че вече се разпределят фондовете и кръговете от фирми, а HuКokauH от своя страна предложи да редят „кубове или пирамиди – кръговете и обръчите са старомодни“.

[ + ]