fb
Ревюта

„Истории от бутилката“ директно в твоите спомени

1 мин.

Истории от бутилкатаИмам някакъв афинитет към сборници, пълни с истории от известни личности. Не заради звездността, а защото самата метаморфоза в пишещ човек е доста сложна, мисля. Предишният ми любим експеримент беше „СексOff“ и в момента ми е трудно да определя дали темата за секса там беше по-добре експлоатирана от темата за бутилката и нейното съдържание в „Истории от бутилката“ – определено е интересно да четеш вариации по толкова обговаряни „явления“.

Хубавото в такива сборници е, че разказите са различни, коренно различни. Някои са дълги, други – по страничка. Някои са есета, други – писма до себе си, трети – измислени истории, а четвърти – спомени за изживени мигове.

Ето, от тези четири и повече вида разкази имаме и тук – страхотни текстове от Михаела Петрова, Мария Панчева, Мила Маречкова, Насо Русков, чудесен завършек на забавната самолетна история на Марияна Добранова, уникална интимност в текста на гимназиста Яким Петров. А има и още доста милички неща от Стефка Янорова, Валя Войкова, Михаил Заимов, Ива Екимова…

Следващия път когато отиваш на гости на добър приятел и по пътя си спомниш за чудесни мигове, които сте прекарали заедно, вземи една бутилка и едни „Истории от бутилката“.