fb
БългарияНовини

История за връщането към природата спечели конкурса за кратък разказ на Българската мрежа на Глобалния договор

1 мин.

Сътрудникът „Устойчиво развитие“ в Овергаз Инк. Ани Хараланова и нейната история „Преоткрий твоята природа“ спечелиха едноименния конкурс за кратък разказ, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН по случай Световния ден на околната среда – 5 юни.

Общо 18 участници от 8 водещи български компании – Аурубис, Екопак, КонтурГлобал Марица Изток 3, Овергаз Инк, Солвей Соди, СИБАНК, Софарма и ТехноЛогика, се включиха в инициативата, а задачата им бе да споделят своите преживявания и незабравими моменти при преоткриване на своята лична връзка с природата.

Жури в състав Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Александър Кръстев, създател на „Аз чета“, и Иван Михалев, автор на книжната поредица „101 отбивки“, отличи двама участници с втора награда – Борислав Йорданов (Екопак България) и Емил Георгиев (Овергаз), както и с трето място разказа на Елина Петрунова (Овергаз).

„Никога не трябва да се отделяме от природата, ако не искаме да се откъснем от самите себе си. Нека се научим да се вглеждаме, вслушваме и усещаме природата, защото тя ни помага да се върнем към себе си и да преоткрием собственото си аз, собствената си природа“, сподели по време на нагрждаването Траянов.

Конкурсът бе част от Стратегическия план „2015 +“ на БМГД ООН за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие.