fb
Книги и киноСпециални

Избраха актьорите за главните роли в сериала „Колелото на времето“

2 мин.

Вече е ясно кои ще са актьорите, които ще изиграят някои от главните роли в сериала на AmazonКолелото на времето“ по едноименната сага на Робърт Джордън, съобщава Variety.

Джоша Страдовски ще изиграе Ранд ал-ТорМаркус Ръдърфорд – Перин Айбара, Зоуи Робинс – Нинив ал-Мийра. Барни Харис ще се превъплати Мат Каутон, а Маделин Мейдън ще влезе в ролята на Егвийн ал-Вийр.

„Колелото на времето“ започна с  книгата „Окото на света“ през 1990 година и се превърна в поредица от 14 книги, която бе завършена от Брандън Сандърсън след смъртта на Робърт Джордън през 2007 г.

По евентуална адаптация се работи от 2000 г., но проектите така и не виждат бял свят. През февруари 2015 г. бе излъчен пилотен епизод по американската FXX Winter Dragon с участието на Макс Райън и Били Зейн. Тогава обаче вдовицата на Джордън Хариет МакДугъл разпространява изявление, че не е била уведомявана за неговото създаване и сериалът бива прекратен.

Книгите от поредицата „Колелото на времето“ може да вземете с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

Вижте още:

Брандън Сандърсън прави ретроспекция на „Колелото на времето” в блога си

15 цитата, с които да започнеш деня си и да издържиш до края

Дестинации за литературни пътешественици

Как ни променят книгите

Първи изречения, които ще те накарат да прочетеш цяла книга

10 от най-хубавите цитати за Коледа в книгите

Източник на изображението: Tor books