fb
Издателски проектНовини

Издателство ICU експериментира с абонаментни планове за новите си книги

2 мин.

Експериментален модел за работа със своите редовни читатели започна ICU. Абонаментната програма на издателството ще „направи възможно физическото съществуване на селектираните нови издания“. Проектът бе обявен на 11 ноември, а обявяването му съвпадна със старта на предварителните продажби на следващото заглавие на ICU „Книга за другите“.

Абонаментната програма дава възможност за предварителна заявка на 2, 4 или 6 книги със съответните отстъпки в цената. Освен първото издание на книгата, за която са абонирани – вече издадена или предстояща, абонатите ще получават и поименна благодарност в края на подкрепените чрез абонамент нови книги, както и специални подаръци, свързани с всяка следваща книга.

„Идеята ни е насочена най-вече към читатели, които вече познават книгите на ICU и са готови да участват във финансирането на следващи заглавия, защото познават нишата, темите, качеството на заглавията ни и искат да четат такива книги“, разказа за „Аз чета“ собственикът на издателството Невена Дишлиева-Кръстева.

Тя определя това като „клубно участие“, от което ще се търси ефект на снежната топка – чрез първоначалното ядро от верни читатели да се привличат и нови почитатели на книгите на ICU.

„Най-вълнуващото за читателя според мен е да види името си, написано в края на книгата, както и да се почувства по някакъв начин част от общност на хора с подобни нагласи“, допълва Кръстева, която е един от най-добрите български преводачи.

Освен „Книга за другите“, която излиза през декември, сред включените в абонаментната програма предстоящи заглавия са „Анатомия на изчезването“ от либийския писател Хишам Матар (март 2017) и сборникът с истории от популярни български личности „Бащите не си тръгват“ (май 2017).

Още за Абонаментната програма на ICU можете да прочетете тук.

[ + ]