fb
От издателстватаСпециални

Издателство „Книжко” среща българските читатели с бестселъра „Професия: вещица“

3 мин.
Advertorial

Най-новото издателство на българския книжен пазар – „Книжко” – има честта да ви запознае с един от най-харесваните автори през последните 18 г. в Русия – Олга Громико. Със своите 20 книги в жанра фентъзи и научна фантастика тя е успяла да влезе в сърцата на милиони читатели. Творбите ѝ се отличават с ирония, понякога преливаща в сарказъм, което се оценява високо и печели множество международни отличия.

След като завършва микробиология и шест години развива научна кариера, Громико се посвещава на творчеството. Първата ѝ книга излиза през 2003 г., а днес вече е автор на над двадесет произведения в жанра фентъзи и научна фантастика, като общият им тираж на руски език е над милион и половина. Част от книгите ѝ са преведени и издадени в Полша и Чехия. Член е на Съюза на беларуските писатели и на Съюза на руските писатели, носител е на множество международни отличия. Главни герои в книгите ѝ са персонажи, които в традиционното фентъзи са отрицателни: вещици, вампири, върколаци, дракони, тролове, мантикори и други. В интернет е известна под псевдонима Volha. Феновете на нейното творчество често я наричат ВБП – Великата Беларуска (или Белорска, заради мястото на действието в няколко от книгите ѝ) Писателка.

Добре дошли в красивия фентъзи свят на Олга Громико!  Запознанството ви с нея ще започне с първата книга от „Белорската поредица за вещицата Волха“ – „Професия: вещица“.

Всеки здравомислещ човек е напълно убеден: вампирите много обичат човешка кръв, вампирите мразят чесън, трепетлика и слънчева светлина. Интересно, а какво ли мислят по този въпрос… самите вампири? Ооо, те биха разказали с най-голямо удоволствие, стига да се намери достатъчно безпристрастен и храбър слушател! Пред вас е един подробен отчет, изготвен от непоколебимата адептка от Старминската Школа за Магьосници, Пророчици и Билкарки – Волха Редная, основан на личните ѝ наблюдения. Но дали вампирите не са успели да заблудят и нея?

И  така, очаква ви едно възхитително, ярко, увлекателно и забавно приключение в очарователния, магичен свят на Белория с Волха Редная, вампира Лен, трола Вал и многото други необичайни и харизматични персонажи! Изящен стил, стройно построен сюжет, изразителен език, искрящ хумор, тънък сарказъм, ненатрапчива и въздушна романтична линия – вълшебен свят, създаден с много нежност и любов, топъл, уютен и много, много забавен! Чудесна книга, която ще ви достави искрено удоволствие и ще ви зареди с позитивизъм, чете се на един дъх и буквално води до прилив на щастие!

Този текст е част от програмата на „Аз чета“ в подкрепа на стартиращи издателства. Научете повече за нея тук.