fb
БългарияНовини

#ИзживейСофия в деня на столицата

1 мин.

#изживейСофияЛюпене на семки на пейка пред блока; поне веднъж да си блокирал Орлов мост; Опера в парка; София диша; сафари в Студентски с претъпкан 280; кокичета от бабите по „Графа”; да си поднасял цветя на паметника Левски; да си чул новата година между каре блокове в Зона Б-5; и чайките над Партийния дом на пролет. И още, и още.

Това са само част от начините да изживееш София според младия писател Александър Шпатов, които са описани в неговия проект #ИзживейСофия, реализиран специално за празника на града на 17 септември.

„По случай Деня на София с Филип Бояджиев изрисувахме списък с нещата, които човек трябва да е правил, за да се смята, че е изживял този град”, разказа самият Шпатов пред „Аз чета”.

Срещнахме ги в неделя вечер около едно електрическо табло на бул. „Цар Освободител” да изписват дълги редове с предложения за приятно изкарване на свободното време. Два дни по-късно проектът е факт.

Таблото е предоставено от CEZ, а върху него художникът Филип Бояджиев е изписал целия списък с нещата, които човек трябва да е правил, за да може да каже, че е изживял София, публикуван преди няколко седмици в SofiaLive.

Разгледай го още днес. #изживейСофия!