fb
Книги и киноНовини

„Изумителният Морис“ по Тери Пратчет вече с трейлър

1 мин.

Появи се трейлърът към анимационния филм „Изумителният Морис“, базиран на роман на Тери Пратчет и озвучен от Хю Лори и Емилия Кларк. Очакваната адаптация вече е продадена на множество големи пазари по целия свят. Global Screen ще представи филма като пазарна премиера в Кан, пише Variety.

Филмът е базиран на книгата „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“ (изд. „Вузев“). Това е 28-ият роман от поредицата „Светът на диска“ на Тери Пратчет. Издаден е през 2001 г. и е първият от серията, предназначен за деца. Романът е отличен с медал Карнеги.

Филмът се фокусира върху Морис, улична котка, която разполага с перфектната измама за правене на пари. Той е открил едно глуповидно хлапе, което свири на свирка и има своя собствена орда от плъхове – плъхове, които противно на очакванията, са образовани и грамотни, така че Морис вече не може да ги смята за „обяд“. Но когато стигат пострадалия град Кански Мекиц, малката им шашма внезапно пропада. Защото там долу е подкарал друга песен. Мрачна, мракобесна песен. Нещо много, много лошо ги чака в мазетата. Образованите плъхове трябва да научат нова дума. Зло. Това вече не е игра. Там долу плъх плъха изяжда. И може би това е само началото…

Очаква се филмът да се появи на голям екран в края на годината.

Ето и трейлъра: