fb
Книги и киноСпециални

Джеймс Бонд в „Координати:Skyfall“ – екшън от ръба на небето

2 мин.

SkyfallТази година той стана на 50. Или по-скоро легендата за него. И беше повече от задължително да се появи отново, за 23-ти път, с поне две от момичетата си. Защото той е не кой да е, а Бонд. Джеймс Бонд. След книжното му завръщане в „Картбланш“ на Джефри Дивър миналата година, беше време отново да го видим и на големия екран.

Координати: Skyfall“ може би ще разочарова всички, които са очаквали новата история за 007 да е смесица от великански ефекти и заплетени от могъщ злодей ситуации. Е, ефекти не липсват, но самите те няма да ви оставят съвсем без дъх, а героят на Хавиер Бардем е от типа злодеи, които обичат да показват надмощието си директно, очи в очи.

Дори да не е гениален обаче, „Координати: Skyfall“ не страда от пикове и спадове, а държи високо ниво през цялото време на прожекцията. Заслужава си да се гледа, не само за фенове! И ако още не сте убедени, изгледайте трейлъра на филма.

Сам Мендес определено се е справил добре с надграждането на създадения от сър Ян Флеминг герой – в SkyFall агент 007 е достатъчно суров, но същевременно нежен, внимателен и дори чувствителен. Момичетата са идеални на брой – две, Ева и Северин, и те определено са доста красиви. Сцените на действие се менят от традиционен Лондон през добре познати на Бонд локации като Капалъ Чарши в Истанбул, та чак до все по-предпочитани в кинофранчайза екзотични дестинации като Шанхай и Макао.

В лентата ще забележите и гъделичкащи за патриотичната гордост на британците моменти, а и самият факт, че кралското семейство е позволило „каскадата“ с Бонд и Елизабет II за откриването на летните олимпийски игри в Лондон, както и присъствието на принц Чарлз на т.нар. Кралска премиера на Skyfall във вторник вечер, показват наистина специалното отношение към филма.

Какво друго да ви загатнем – Мънипени, която така много ни липсваше, се завръща, имаме нов Q, а и може би е дошло време да сменим М. Саундтракът на Томас Нюман е шеметен, а началните надписи, както винаги, повече от впечатляващи. Затаете дъх и нека прожекцията започне сега!

Не пропускайте да прочетете ревютата на книгите за Джеймс Бонд – „От Русия с любов“ на Ян Флеминг и „Картбланш“ на Джефри Дивър.