fb
Ревюта

„Как порастват малките делфини“, или история за живота на един морски бозайник

1 мин.

Ако сте се изморили от справочници и издания с почти сходни теми и информация, но все пак искате детето Ви да трупа знания, не пропускайте поредицата „Да се запознаем!“ на издателство „Фют“. Посветени на различни представители на фауната, книгите проследяват историята на своя обект още от раждането, като предлагат интересен текст, комбиниран с въпроси за осмисляне на информацията и допълнителни материали, които превръщат читателите в абсолютни експерти от първия прочит.

„Как порастват малките делфини“ разказва за живота на малкото делфинче – какво се случва, когато се ражда; как живее сред своето стадо; какви опасности го застрашават в първите години от живота му. Историята е „накъсана“ от въпроси, оцветени в червено, които проверяват дали детето е проследило случващото се и дали се сеща как ще продължи историята за морските бозайници.

Любопитните данни за делфините, събрани от Фридерун Райхенщетер под формата на разказ за живота на един от тях, отключват интереса на децата от 4-5 години нагоре към опознаване на флората и фауната. Енциклопедичната информация, поднесена по интригуващ начин, гарантира не само задържане на вниманието и искрен интерес у децата, но и желание за събиране на допълнителни материали през други канали (енциклопедии, научнопопулярни програми).

Цялото ревюто можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!