fb
Ревюта

„Какво са микробите?“ – пъстра детска енциклопедия на важна тема

1 мин.

Не мисля, че има майка, която да не преследва детето си с ужасяващи истории за микробите и болестите, които предизвикват. Понеже аз не правя изключение, но също така знам, че децата хал хабер си нямат от картините в майчината глава, реших да заложа на изпитания метод с детските енциклопедии. 

Когато информацията е поднесена в книжка, под формата на игра и с кратки изречения (вместо доклади по медицина), желаните знания обикновено намират път към детското съзнание. „Първи въпроси и отговори: Какво са микробите?“ (изд. „Фют“) се оказа и сред малкото издания на родния пазар, покриващи тази твърде важна и тревожна за родителите тема.

Твърди корици, дебели картонени страници, пъстри илюстрации и много капачета с допълнителна скрита информация описват най-точно изданието. В него е обяснено съвсем кратичко и достъпно какво са микробите, какви видове включват (вируси и бактерии), къде живеят и дори как се размножават.

Изданието е подходящо за малки слушатели от 2 години нагоре.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете книгата с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!