fb
БългарияНовини

Кампанията „Подари приказна зимна ваканция“ събра над 200 деца и родители на специално събитие

3 мин.

Благотворителното събитие „Подари приказна зимна ваканция“ на издателство „Рива“ събра над 200 деца и техните родители в софийското пространство „В парка“ в неделя. Мероприятието бе част от кампания на „Рива“, която се осъществява с медийната подкрепа на сайта „Аз чета“. Тя цели да подари коледно настроение на деца от 16 домове в цялата страна чрез занимателните книжки от поредицата „Приказна зимна ваканция“ на издателството.

В продължение на два часа присъстващите имаха възможност да се потопят в съдържанието на книжките, предназначени за деца от три възрастови групи – от първи, втори и трети клас. Актьорите Екатерина Стоянова, Звезделина Костова и Теодор Софрониев пресъздадоха разкази и стихчета от поредицата в артистичния „кът за приказни истории“, а в специално обособената арт работилница малчуганите изработваха празнични картички и играчки. Децата от вокална група „Палави ноти“ и детски фолклорен ансамбъл „Хоро“ повдигнаха коледния дух на присъстващите с тематични изпълнения на сцената.

Братята Атанас и Здравко Йончеви от издателство „Рива“ обявиха, че за да насърчат дарителството, всяка закупена и дарена книжка ще бъде на специална, по-ниска цена. Кампанията продължава до 20 декември на този адрес, като всички дарени книжки ще бъдат изпратени лично от издателството до домовете на дарителите преди празниците.

Развитието на кампанията може да следите в сайта на издателството и във Facebook групата „Приказна ваканция“. 

Поредицата „Приказна зимна ваканция“ съдържа три книжки за забавление през зимната ваканция на учениците в първи, втори и трети клас. Те са на коледна тематика и съдържат стихотворения и разкази, упражнения по български език и математика, забавни задачи за оцветяване и довършване, творчески идеи за украса, малки подаръци и игри. Освен че подтикват учениците да четат, учат и рисуват, те ги стимулират да решават загадки, да изработват украса и подаръци. Всяка книжка съдържа 12 картонени приложения за ръчна изработка от децата. Автори на изданията са утвърдени педагози.

 

Домовете, включени в кампанията:

ДДЛРГ „Констанца Ляпчева”, гр. Долна Баня

ДДЛРГ „Иван Кюле”, гр. Гоце Делчев

ДДЛРГ „Мария Луиза”, гр. Пловдив

Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания „Паисий Хилендарски”, гр. София

Социални услуги за деца и семейства, гр. Роман

Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания, гр.Роман

Комплекс за социални услуги, гр. Мездра

ЦНСТ  „Стражица” , гр.Стражица

Комплекс за Социални услуги, гр. Павликени

Център за обществена подкрепа „Промяна“, гр. Костинброд

ЦНСТ „Дом за нашите деца”, гр. Брезово

ЦНСТ „Пещера“, гр. Пещера

Дома за деца лишени от родителски грижи, гр. Средец

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“, с. Русаля

Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, с. Кичево, гр. Варна

ДДЛРГ „Св.Иван Рилски“, гр.София