fb
БлогБлогове

Кандидатствай за стажантската програма на „Аз чета“ и „Детски книги“

2 мин.
Az cheta stajanti

стаж 2016Ако вярваш, че книгите не са просто занимание за запълване на свободното време, а много повече. Ако виждаш в книгите възможност да промениш изцяло светогледа си и да задоволиш нестихващото си любопитство към света, човека и фантазията. Ако припознаваш книгите като инструмент за социална промяна със суперсилата да създават по-активни граждани, то със сигурност се надяваме да дочетеш докрай тази публикация, защото имаме изкушаващо предложение точно за теб.

Тази година “Аз чета” навършва 10 години, а за пета година ще проведем и своята стажантска програма Happy Summer Trainees.

В рамките на стажа всеки участник ще има възможност да бъде активна част от ежедневната работа на най-големия портал за книги и четене у нас.

Стажантите ще преминат през теоретична и практическа подготовка за работа в онлайн медия, като целта е да се включат активно, както в писането и редактирането на материали в различни жанрове, така и в разработването и реализирането на специални проекти на “Аз чета” и неговото по-малко братче “Детски книги”.

По време на целия стаж, в рамките на един месец, стажантите ще получават непрекъсната обратна връзка за своята работа, съвети как да повишат уменията и знанията си и подкрепа за реализирането на собствените си идеи в рамките на сайта.

След няколко успешни “сезона” на Happy Summer Trainees със сигурност можем да потвърдим, че е още страхотна възможност за забавление и комуникация с много готини хора (да, всички сме такива ;) и книги!

Какво ще очакваме от нашите стажанти:

  • Задължително да обича книгите и четенето, да има готовност и желание да се потопи надълбоко в книжния свят и заедно да разказваме за него на читателите на „Аз чета“ и “Детски книги”.
  • Отлична езикова култура и грамотност;
  • Добра компютърна грамотност и работа с интернет;
  • Проактивна и адаптивна личност;
  • Желание за учене и развиване на нови умения;
  • Владеенето на чужд език е предимство.

За да бъдеш един от нашите летни стажанти, изпрати ни до 25 май на имейл адрес pavlina@azcheta.com:

  • Актуално CV;
  • Мотивационно писмо или защо тази стажантска програма е точно за теб;
  • 2 ревюта на любима или наскоро прочетена книга;
  • 5 медии, от които се информираш за книги или новини от книжния бранш.

На същия имейл може да ни пишеш и ако имаш повече въпроси относно протичането на стажа.

П.П. Стажът е дистанционен и не изисква присъствие в редакция, единствено е необходим достъп до интернет и отговорно отношение към екипа и поставените задачи.