fb
БългарияНовини

Кандидатствайте за Студио за литературен превод до 19 юли

1 мин.

Фондация Следваща страница и Къща за литература и превод организират второто Студио за литературен превод на български език, насочено както към преводачи в ранен етап на кариерното си развитие, така и към професионалисти с натрупан опит и публикации. Кандидатстването е отворено до 19 юли, а обучението ще се проведе от 25 до 27 септември.

Студиото предлага разнообразна програма от практически занимания, лекции и дискусии, които ще обогатят уменията на участниците и ще разкрият нови похвати от „кухнята“ на превода, редактирането и книгоиздаването.

Студиото създава творческа атмосфера и условия за неформално професионално общуване с мотивирани колеги, и дава ценен достъп до алумни клуба, благодарение на който обогатяването на преводаческия опит се простира извън времевата рамка на обучението.

Пълната програма ще бъде обявена през август. Предвид ситуацията с COVID-19, тази година Студиото ще бъде по-кратко и в по-малки групи.

Всички участници получават сертификати, а най-изявените – възможност за публикация в литературния седмичник „Литературен вестник“ и тримесечно менторство от виден български литературен преводач.

Можете да заявите интерес за участие с кратък мейл на autumn_school@npage.org.

Необходимо е да изпратите автобиография, кратко мотивационно писмо и откъс от ваш превод до 2 страници (приложете и изходния текст, който не трябва да има друг превод на български език).

Таксата участие е в размер на 150 лв. и включва 3-дневно обучение, кафе-паузи и социални събития, ако обстоятелствата позволяват.

Прочетете повече за Студио 2020 на този линк.

Снимка на публикацията: Pexels

[ + ]